Acoperire de 167% a Apelului de Proiecte „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri” din cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027 (PTJ)

Apelului de Proiecte

Dragi critici neobosiți și experți autoproclamați,
Avem plăcerea de a vă anunța că, în ciuda scepticismului feroce și predicțiilor sumbre, Apelul de Proiecte „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri” a reușit să depășească toate așteptările… și fondurile disponibile!

Da, ați auzit bine. Consiliul Județean Gorj a demonstrat, fără echivoc, că poate atrage firme interesate într-un program de finanțare europeană. Am reușit să alocăm 100% din sumele puse la dispoziție și, surpriză, avem un surplus de cereri de finanțare de 67%.

Apelul de proiecte „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri”, din cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027 (PTJ), lansat pe 20 decembrie 2023, a înregistrat o acoperire impresionantă de 167% la închiderea sa pe 20 mai 2024, cu un total de 158 de proiecte depuse.
Ne pare rău pentru cei care anticipau un eșec răsunător; poate vă puteți consola cu ideea că aveți o vocație reală pentru pesimism.

Într-un context istoric, acesta este primul program din România care a atins o asemenea performanță. Da, da, suntem la curent cu ironia situației: am reușit să atragem nu doar toate firmele necesare pentru a aloca fondurile, ci și un extra 67% de companii dornice de finanțare.

Se pare că scepticismul nu e întotdeauna corect. Cine ar fi crezut?

În cadrul PTJ, Județul Gorj beneficiază de o alocare financiară de peste 537 milioane euro destinată diversificării economice. Apelul de proiecte „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri” a avut o alocare financiară de 184,89 milioane lei.

La finalul perioadei de depunere, valoarea totală a proiectelor depuse a atins 495,1 milioane euro, cu o contribuție proprie a beneficiarilor de peste 186,19 milioane euro, ceea ce reprezintă 38% din bugetul total al proiectelor.

Așadar, data viitoare când aveți îndoieli cu privire la capacitatea noastră de a gestiona și atrage finanțare, vă rugăm să ne contactați. Avem câteva lecții prețioase de oferit despre succes și atingerea obiectivelor, chiar și atunci când pare imposibil.

Cu respect și un strop de satisfacție,
Cosmin Mihai Popescu

Pentru mai multe detalii accesați acest link:

Pentru mai multe detalii despre proiectele finalizate, în derulare sau proiectele viitoare, găsiți informații pe pagina mea de Facebook – Cosmin Mihai Popescu

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Threads