Cosmin Mihai Popescu

„Alături de tine” nu este doar un slogan, este felul meu de a fi!

De la începutul carierei mele politice m-am angajat constant să sprijin cetățenii județului, comunitățile locale și primarii, indiferent de apartenența lor politică. Această implicare a fost posibilă datorită încrederii reciproce între mine și liderii comunităților, încredere care a permis depășirea barierelor partizane, pentru realizarea de proiecte esențiale.

Prin urmare, în cei opt ani de mandat, am contribuit la implementarea unor inițiative semnificative în fiecare comună din Gorj, abordând domenii variate precum infrastructura de apă și de canalizare, infrastructura educațională, drumurile locale și județene, sănătatea, educația și cultura.

Aceste realizări sunt rezultatul eforturilor comune ale echipei de la Consiliul Județean Gorj, care a împărtășit viziunea mea asupra importanței empatiei și dedicării față de nevoile cetățenilor.

În cele ce urmează, vă prezint rezultatele concrete ale acestei colaborări care subliniază angajamentul nostru continuu pentru îmbunătățirea calității vieții în județul Gorj.

Povestea mea

Sunt născut pe 22 mai 1975, în Târgu Jiu, județul Gorj, România. Din 2016, ocup funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, o poziție care îmi permite să contribui activ la dezvoltarea regională și la implementarea de politici eficiente la nivel județean.

Am terminat Liceul Industrial “Ecaterina Teodoroiu” în anul 1993 și mi-am continuat studiile la Universitatea din Craiova, unde am absolvit Facultatea de Drept “Nicolae Titulescu” în 1997. Am urmat și cursuri de specializare la Institutul Român de Management din București în 2001, precum și un curs avansat în Managementul Proiectelor și Consultanței de Proiect în Nice, Franța, axat pe restructurarea și privatizarea industriei miniere în 2005.

Cariera mea profesională a început în 1999 în calitate de consilier juridic la Compania Națională a Lignitului Oltenia SA, unde am ocupat mai multe poziții, de la expertiză juridică până la managementul resurselor umane și legislație. În perioada 2006-2007, am servit ca Secretar de Stat în Ministerul Economiei și Comerțului, coordonând sectorul resurselor minerale și relațiile cu sindicatele și patronatele.

Am fost deputat în Parlamentul României între 2008 și 2012, perioadă în care am făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și din Comisia pentru muncă și protecție socială.

Dedicat dezvoltării comunității locale și naționale, am fost membru în diverse consilii și comisii, inclusiv în Consiliul Economic și Social și în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Craiova SA.

Sub deviza Gorjul contează

Am lucrat în ultimii ani neîncetat pentru a transforma viziunea noastră comună în realitate, aducând îmbunătățiri semnificative în infrastructura județului, în sistemul educațional, în sănătate și cultură. Prin eforturi conjugate am reușit să modernizăm drumuri și poduri, să dotăm școlile cu tehnologie de ultimă oră și să îmbunătățim serviciile medicale, făcându-le mai accesibile pentru fiecare cetățean al județului nostru. De asemenea, nu am neglijat cultura și tradițiile, ci am promovat și valorificat patrimoniul cultural local prin evenimente și programe care au revitalizat spiritul comunității.

Pe măsură ce acest al doilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Gorj se apropie de final, trebuie să vă mărturisesc că mă simt onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o și sunt profund recunoscător pentru fiecare oportunitate ce mi-a fost oferită de a sluji interesele acestui frumos județ. Totodată, îmi exprim speranța că proiectele inițiate vor continua să dea roade și că următorii ani vor aduce chiar mai multe realizări, pe măsura așteptărilor dumneavoastră.

Vă adresez îndemnul de a îmi acorda încredere și în următorii 4 ani! Vă invit să ne reînnoim angajamentul comun pentru progres și bunăstare și să mergem împreună pe drumul dezvoltării durabile! Vă mulțumesc pentru suportul necondiționat și pentru participarea activă la viața comunității. Să avem încredere în viitor și să lucrăm împreună pentru un Gorj mai bun! Pentru mine, doar Gorjul contează!

Cu sinceritate,
Cosmin Mihai Popescu

Pentru orice întrebare,
vă stau la dispoziţie!