Siguranța participanților la trafic reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj!

În conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, și având în vedere importanța securității participanților la trafic, atât pietoni cât și conducători auto, Consiliul Județean Gorj a implementat măsuri pentru iluminarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni nesemaforizate.

Aceste măsuri includ montarea a 30 de sisteme inteligente de iluminat tip LED cu lumină asimetrică, în conformitate cu normele specifice.

Sistemele au fost instalate pe următoarele sectoare de drumuri județene:

  • DJ 672E Bălești-Arcani – Runcu
  • DJ 672C Răchiți-Runcu
  • DJ 675B Albeni-Prigoria-Alimpești
  • DJ 664 Turcinești – Schela
  • DJ 663 Dănești

Această inițiativă are scopul de a crea un contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului, contribuind astfel la îmbunătățirea vizibilității și siguranței în trafic.

Pentru anul 2024, se prevede extinderea acestor măsuri prin montarea a cel puțin încă 100 de sisteme inteligente de iluminat pe drumurile județene.

Pentru mai multe detalii despre proiectele finalizate, în derulare sau proiectele viitoare, găsiți informații pe pagina mea de Facebook – Cosmin Mihai Popescu

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Threads