Festivalul “Film în Sat”, Peștișani, Gorj

În calitate de Președinte al Consiliului Județean Gorj, am derulat unul dintre cele mai inovative și îndrăznețe proiecte ale mandatului meu, care subliniază angajamentul nostru față de dezvoltarea culturală și turistică a regiunii noastre: parteneriatul cu Festivalul “Film în Sat”.

Acesta este un eveniment care reflectă viziunea noastră de a promova și integra cultura în inima comunităților rurale, contribuind semnificativ la revitalizarea tradițiilor prin prisma artei contemporane.

Importanța Festivalului “Film în Sat” în Strategia Culturală și Turistică

“Festivalul Film în Sat”, ce va avea loc în fiecare an în satul Peștișani, județul Gorj, este mai mult decât un simplu eveniment cultural; este o manifestare a identității noastre locale și o punte între trecut și viitor. Situat în locul natal al marelui Constantin Brâncuși, festivalul nu numai că onorează moștenirea acestui titan al artei moderne, dar și stimulează interesul atât la nivel național, cât și internațional pentru zona noastră, plină de potențial turistic și cultural.

Prin proiecții de filme românești și moldovenești, spectacole de teatru și momente muzicale, evenimentul “Film în Sat” aduce în prim-plan creativitatea și talentul local și din întreaga regiune, oferind o platformă valoroasă pentru artiștii și creatorii de cultură. Mai mult, festivalul este o oportunitate excelentă pentru a încuraja și cultiva noi talente în rândul tinerilor și adulților din mediul rural, contribuind astfel la dezvoltarea continuă a unei comunități vibrante și unite.

Contribuția Consiliului Județean Gorj

Doresc să le mulțumesc actorului Toma Cuzin și lui Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, pentru implicarea lor deosebită și pentru inspirația adusă în crearea acestui minunat festival care reprezintă mai mult decât o simplă serie de evenimente culturale.

Parteneriatul nostru cu Primăria Peștișani și implicarea directă în acest festival demonstrează angajamentul Consiliului Județean Gorj de a investi în cultură ca motor de dezvoltare durabilă. Sprijinim acest festival nu doar financiar, ci și prin facilitarea unei infrastructuri adecvate și prin promovarea evenimentului la nivel regional și național, pentru a asigura maximizarea impactului său.

În încheiere, îmi exprim speranța că fiecare dintre dumneavoastră va fi parte a acestei experiențe unice. “Film în Sat” nu este doar un festival, ci o celebrare a tot ceea ce este viu și inspirat în cultura noastră. Este o invitație deschisă pentru toți să descoperim împreună frumusețea și complexitatea vieții la țară, transpusă prin artă și creativitate.

Pentru mai multe detalii despre proiectele finalizate, în derulare sau proiectele viitoare, găsiți informații pe pagina mea de Facebook – Cosmin Mihai Popescu

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Threads