O idee a Salvamont Gorj a devenit un proiect deschizător de drumuri în întreaga țară și un model de urmat la nivel mondial

Căutarea-salvarea cu drone în zona montană a dus la înființarea unui centru unic de analiză de date, de ajutor în urgențe.

Totul a pornit în urmă cu doar câțiva ani, din dorința celor de la Salvamont Gorj de a pune în practică și la noi, după modelul colegilor din alte țâri, căutarea-salvarea cu drone.

Era clar că asta reprezenta o oportunitate, un pas înainte în salvarea pe munte, și am început și noi să includem dronele în activitatea noastră, sprijinindu-l pe  Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și director al Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.

La început, oamenii noștri au fost nevoiți să se autorizeze, să învețe să folosească aparatele. Dar, încet-încet, am început să ne dezvoltăm. A apărut apoi acel program de inteligență artificială pe care-l folosim și în prezent – și care, cu mândrie pot spune, a intrat în România printr-o informație adusă la noi, la Salvamont Gorj.

Prin Consiliul Județean Gorj, s-a început inițial  implementarea programului în munții din zonă, dar Sabin Cornoiu a spus că nu e bine să fie aplicat doar în Gorj.

Așa s-a înființat, la începutul lui 2022, Centrul Național de Analiză de Date – un sistem integrat de examinare a imaginilor captate din aer.

Pentru mai multe detalii despre proiectele finalizate, în derulare sau proiectele viitoare, găsiți informații pe pagina mea de Facebook – Cosmin Mihai Popescu

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Threads